Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.
Kiitos tiedosta.
Lue lisää →
Samanmallisia kirkkaita löytyy hakusanoilla Mikasa Belle Epoque. Valmistaja todennäköisesti saksalainen Walther Glas.
Lue lisää →
No, on ihan selvästi. Kiitos paljon. Yritin virolaistakin lasia tutkia, samalla kun kävin läpi kaikki Euroopan maat ja vähän muutkin😊
Lue lisää →
Mielestäni kori näyttää virolaisen Tarbklaasin esineeltä Korv (Kori), suunnittelija Mihhail Mišalagin 1980. Kuvastossa korkeudeksi... Lue lisää →
Jos on, niin nimellä Art Lasi. Art Lasi Finland Oy näyttäisi edelleen olevan toiminnassa.
Lue lisää →
Niinpä näyttää olevan, kiitos. Vielä pitää etsiä mistä tuollaisen saisi.
Onko tuo firma vielä olemassa?
Lue lisää →
Maljan on valmistanut Taidelasisepät.
Lue lisää →
Luhtahuitti, koko 145 mm x 65 mm, valmistettu vuodesta 2001 eteenpäin.
Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
Lisään vielä tämän.
Oikean puoleinen sokerikko on ainakin Riihimäkeä, me ostettiin kirpparilta samanlainen 7 eur. Mutta jossakin on pyydetty 20 eur. Eli saimme kyllä ostettua tosi halvalla:)
Ei taida olla kumpikaan Riihimäkeä.
Ainakin tuosta jälkimmäisestä sokerikosta on keskusteltu aikaisemminkin, katso linkki:
http://www.designlasi.com/forum/liekko-tiimarista
Ja jos sokerikossa on vielä pieni lohkeama yläreunassa, niin itse voit päätellä arvon kotimaisessa vaihdannassa.
Niin, eikä tuo uuden kuvan kermakkokaan vaikuta kotimaiselta.
Joo kiitos vastauksista. Tämä on tosi aikaa vievää puuhaa selvitellä ja ihmetellä näitä lasi yms aiheeseen liittyviä juttuja... :-)
Kyllä se ensimmäisen kuvan vasemman puolinen jalallinen astia on tsekkiläisestä sarjasta, jota tosin valitettavan usein väitetään täällä "kotimaiseksi". Sarjaa on valmistettu vientiin paljon ja pitkään, löytyy Hermanova-tehtaan mm. v.1983 luettelosta.
No kai se tsekkiläinenkin lasi joskus muotiin tulee heh :-) kiitos taas.
Hieno tuo kuitenkin on. Hienompi mun mielestä kun tämä ns. riihimäkeläinen joka lienee se paksumpi/lyhyt jalkainen?
Olipa tosi hyvä tietää, että (valitettavasti) sokerikko ei olekaan Riihimäkeä. Jännä homma, kun tosiaankin kirppareilla sitä myydään Riihimäen lasina ja hinta 20-25 eur:)
Kyllä tässä ko. sokerikossa - ainakin joissakin - lukee pohjassa Made in England taikka England. Olen itsekin tämän joskus todennut. Oletko katsonut sokerikkosi pohjaan?
Löydöt ovat toki aina mahdollisia, mutta jos myyjä varmuudella tietää, että kyse on vaikkapa Riihimäen vanhasta sokerikosta, hän ei kauppaa sitä seitsemällä eurolla. Eikös niin.
Vanhain tavaroiden kaupassa väärää tietoa liikkuu kaikissa portaissa, ei vain kirppareilla. Ostajan siis pitäisi aina tietää mitä ostaa, mutta tämä periaate on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty.
Olet aivan oikeassa hema. Eipä tosiaankaan kukaan myisi noin halvalla jos se olisi kotimainen. Ja tarkistin vielä pohjan, mutta siellä ei lue mitään. Olen vielä aloittelija näissä hommissa, mutta sitäkin innokkaampi oppimaan uutta:)
Näissä minun laseissa ei lue mitään pohjassa.
Onko riihimäen lasi tehnyt vastaavan näköistä?
Olisiko kellään kuvaa tästä aidosta tekeleestä niin voi laittaa tähän ketjuun?
Odottelen mielenkiinnolla.
Kirpparien kiertely harrastuksena mukavaa ja joskus löytääkin jotain tai ainakin luulee löytäneensä. :-)
Edit: linkki erääseen luetteloon mistä löytyy samannäköinen malja mutta mitat hieman eri. http://pressglas-korrespondenz.de/aktuelles/pdf/pk-2013-1w-jeschke-schal...
Viinirypäle-/viiniköynnös-aihe on puristelasissa yksi suosituimmista koristeluaiheista kansainvälisesti. Myös Riihimäen Lasi (RM) on koristanut tällä aiheella kulhoja ja lautasia sekä "jalattomia" sokerikkoja ja kermakkoja. Näissä on käytetty ainakin kolmea-neljää, vähän erilaista koristesommitelmaa. Mutta tietääkseni RM-lasilla ei ole yhtäkään jalallista sokerikkoa rypäleaiheella. Ja vaikka olisikin, RM:n rypäleissä lehtien muoto on erilainen (ei niin suippoteräinen), eivätkä lehtiruodit korostu kuten po. ulkomaisessa mallissa. Myös esineiden reunakoristelu ulkomaisissa on erilainen. Ja sitten vielä tuo ulkomaisen sokerikon jalkalaatta on 8-kulmainen, kun taas RM:n jalallisissa tarjoiluastioissa, esim. sokerikoissa, jalkalaatta on pyöreä.
Huutonetissä on nyt vertailtavana allekkain ulkomainen malli ja RM:n yksi rypälemalli, jos haet hakusanoilla: Riihimäen lasi rypäle. Jälkimmäinen kulho on lysterilasia eikä kuvio näy selvästi, mutta ehkä kuitenkin riittävän selvästi (ps. lysterimalja ei voi olla - kuten myyjä väittää - liki sata vuotta vanha, koska lysterilasia alettiin valmistaa RM- lasissa vasta noin 1930).
Toivottavasti löytyy vielä hyviä lisäkuvia havainnollistamaan asiaa.
Tässä linkissä näkyy paremmin: http://antiikkia.blogit.fi/koyhan-miehen-kristalli-puristelasi/
http://www.asadonaarteet.net/tuotteet.html?id=27/2905
https://picasaweb.google.com/106370355733525107342/BohemiaGlas#556069100...
Kysyjän maljasta ja Asadonaarteet sivun maljasta näkee hyvin koristeen erot.Löytyi kuvia Hermanovan "Wine"-sarjan tuotteista lautasista kynttilänjalkaan,mutta ei yhtään kysyjän sokerikon kaltaista kuitenkin siinä Hermanovan piirrustuksessa on kuva sokerikosta.Toivottavasti jollain toisella käy tuuri ja löytää sellaisen.
Tuossa tsekkiläisessä Wine-sarjassa on eri kokoineen parikymmentä osaa, kaikkien niiden kuvia ei tässä tarvinnekaan löytää, koska heman asiantuntemuksella esittämät tunnistusvinkit ovat todellakin täydelliset. Jos ne lukee ajatuksella, ja vertailee nyt jo liitettyjä vinkkikuvia, niin asia on selvä kuin pläkki. Siinä ei enempiä kuvia tarvita.
Toistan nopeimman tunnistusvinkin; lehtiruodit ja terävät lehden kärjet.
No asia selvisi ja jätetään ketju tänne tulevia tunnistuksia varten.
Kiitoksia kaikille osallistujille.
Oikeanpuoleinen kolmijalkainen puristelasikulho on mielestäni malli, jota on tehty ympäri Eurooppaa monissa tehtaissa. Keräsin niitä Saksasta kirpputoreilta, maksoin 50 sentistä 1 euroon per kappale. Ovat erittäin hyvät käyttöesineet - vaikka ovat todennäköisesti alunperin tarkoitettu sokerikoiksi tai kenties karamellimaljoiksi, käytän niitä milloin jälkiruokamaljoina, milloin tarjoilukippoina. Lisäplussaa: voi pestä koneessa!
Minäkin surffailin netissä ja etsiskelin sitä kolmijalkaista sokerikkoa,kyllä tuo on Englannista noilla koristeilla,löysin nimittäin aivan samanlaisen sokerikon Depression Glassilta vain pohjan koriste oli erilainen.
Moikka Wisitor02, mikä se semmoinen Depression Glass on?
Moi lasilintu,löydät helposti vastauksen googlesta,Depression Glass pitää sisällään useita USA:n ja Kanadan lasitehtaita,http://en.wikipedia.org/wiki/Depression_glass
Ahaa, depression glass on siis aikansa tyylisuunta.
Niinpä, ehdin jo toisessa ketjussa kommentoida - eikä edes oikeastaan "tyylisuuntakaan" vaan yleisnimitys aikakaudella halvalla tehdylle ja jaellulle puristelasitavaralle.
http://www.patternglass.com/eapgWhatIs/WhatIs.htm
EAPG lasista on tietoa tässä linkissä.