Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal

Tamara Aladin, Kärhö 30 cm

Ostin nettihuutokaupan kautta tämän vaasin. Näitä on tehty eri kokoisia, ainakin 20 cm, 25 cm ja 30 cm. Tämä on 30 cm korkea. Olen netin kautta yrittänyt selvittää sen taustaa ja arvoa. Löydän vain niitä pienempiä. Voiko olla että tämä on harvinaisempi koko? Ei löydy edes kuvaa kyseisestä koosta! Onko täällä ketään viisampaa joka osaa auttaa?

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Voit ihan huoletta arvioida esineen hinnan pienempien kokojen ja 25-senttisten maljakoiden perusteella. On totta, että lasiesineissä yleensä suurin koko on hintavin. Voisi olettaa, että sitä on myös tuotettu vähemmän, koska myyntihintahan vaikuttaa myytävän esineen menekkiin.

Laatutavaran palstalta löytyy paljon myyntihintoja, tosin myyntiajankohtaa en itse ole sieltä löytänyt. Tamara Aladinin design on kovin suosittu keräilykohde, myös ulkomailla. Ko. Kehrä-maljakko ei kuitenkaan, suuresta koostaan huolimatta, ole niitä arvokkaimpia maljakoita. Jos olet sitä myymässä, voi sinua onnistaa, kun ostajalta/keräilijältä puuttuu juuri tuo koko.

Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal
Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal
Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal

Kiitos nopeasta vastauksesta! Olen ihastunut tähän maaljakkoon, ja juuri sen koko on niin vaikuttava! En varmaan aio myydä sitä. Sopii niin hyvin olohuoneeseen!

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.rubylane.com/item/623546-6165/Large-Riihimaen-Lasi-Kehra-Vase...
https://www.etsy.com/listing/125698260/tamara-aladin-kehra-vase-in-grayblue
Lasilintu on ihan oikeassa,haluttua on Tamara Aladinin tuotteet myös ulkomailla.Kotimaisilta sivuilta löysin vain yhden 30 cm korkean ja sekin oli jonkun blogissa.Näin pari viikkoa sitten 30 cm korkean eräällä kirpputorilla,väri oli kirkas,jos se on siellä vielä seuraavalla käynnillä niin lähtee mukaan.

Käyttäjän pik kuva
pik

Aika harvoin tosiaan näitä 30cm kokoja näkee, ja kuka ei ole nähnyt livenä, ei kuvien perusteella juuri tajua, kuinka järeitä ja näyttäviä ne livenä tosiaan ovat. Kuvassahan ne näyttävät samalta kuin pienemmätkin, harvoin sitä skaalaa oikein tajuaa.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Se on ihan totta! Mulla on aina mukana oma vaaksan mittani, jonka pituuden olen ihan tieteellisesti tarkistanut, rullamitalla. Siitä huolimatta on varsinaisella rullamitalla usein käyttöä, kun tätä sivustoa seuraa. Esineiden ulottuvuuksien hahmottaminen on yllättävän vaikeaa, jos pelkästään lukee mitat.

Käyttäjän pik kuva
pik

Anteeksi lievä off-topic, mutta tässä kun kerran tuli puheeksi tuo kokojen vertailu malliksi kaksi kuvaa, joista voi asiaa pohtia: arvaatko minkä kokoinen maljakko on, kuvassa jossa on vain yksi maljakko? :)

Käyttäjän pik kuva
pik

Entä nyt?

Käyttäjän illuminated kuva
illuminated

Mahtava havainnointikuva! Monissa Riihimäenkin maljakoissa isoimman ja pienimmän koon ero tosiaan on huikea.Klassisin esimerkki nyt varmaankin aurinkopullo, mutta myös ihan nämä "tavallisemmatkin" maljakot.

Menee nyt vielä enemmän ohi alkuperäisen aiheen, mutta minun mielestäni hienoimmat asetelmat ovat juuri sellaisia kun kerää jotakin sarjaa kaikkia eri kokoja, ihan vaikka vain saman värisenä. Keskustelun aloittajalle onnittelut hienosta löydöstä ja siitä vain keräämään pienemmätkin Kehrät kaveriksi ;)

Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal

Tulee vain tyytyväisempi olo löydöstäni! Eikä ollut hinnalla pilattu. Tässä kuva jossa on ihan perus mariskooli vieressä, sehän on tuttu tuote kaikille. Siitä näkee että maljakko on melko kookas! Ja taidan kyllä etsiä sille kaverit vielä, jatkossa on mittanauha laukussa mukana!

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
11 tuntia 21 min sitten piittsi sanoi:
Tunnistaako kukaan tätä? Korkeus 8 cm, halkaisija 21 cm Riihimäen lasi Kumela lukee tarrassa Lue lisää →
12 tuntia 53 min sitten Santany sanoi:
Tunnistus apua haluaisin kuvassa oleville vanhoille lasilautasille. Vaaleansinisen lautasen halkaisija on 138 mm,pohjarengas kirkas/... Lue lisää →
13 tuntia 26 min sitten Pojala sanoi:
Tästä maljakosta / koristepullosta en ole löytänyt tietoja. Korkeus 25 cm, pohjan halkaisija 9 cm. Painoa n. 800 g. Liekö ihan Tiimari-... Lue lisää →
1 päivä 10 tuntia sitten Merkos sanoi:
Onkohan tämä maljakko korkeus 12.5cm, leveys 12cm Tiimaritavaraa vai jotakin nimeikkäämpää? Painoa varmaan yli kilon. Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten Nuutti126 sanoi:
Paljonko normaalin 95mm aaltomaljakon kuuluisi painaa? Kotoani löytyy kahta eri aalto maljakkoa molemmissa kone signeeraus vihertävä... Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten a.m.h sanoi:
... tähän Arabian maljakkoon. Eräässä kuvassa, 50-luvun alkupuolella otetussa, maljakko näkyy taustalla. Lue lisää →
2 päivää 19 tuntia sitten Maire80 sanoi:
Myydään tarpeettomana ehjä, numeroitu arabian Pekka kannu. Arabia maitokannu, Pekka. Vuosi, 1932-49, piippuleima. Korkeus 17,5 cm,... Lue lisää →
2 päivää 19 tuntia sitten Maire80 sanoi:
Myydään virheetön liekki maljakko. Maljakko, Liekki. Design, Eino Wänni, Kumela Vuosi, 1970-luku. Signeerattu, E Wänni Kumela Finland... Lue lisää →
3 päivää 12 tuntia sitten laivonsaari sanoi:
Tunnistaako joku näitä koirafiguureja ja jotain suuntaa hinnasta? Kiitos etukäteen😊 Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
2 päivää 8 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Eikös tuo ole Alvar Aallon 3031 mallin mukainen maljakko, mitä mieltä olette. Lue lisää →
3 päivää 7 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://vatican.com/Figurines-Antique-Staffordshire-Dogs/ STAFFORDSHIREN SPANIELI ja koko nimi juttu englanniksi: Staffordshire Russet... Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten FiiFii sanoi:
Pikkasen myöhään , mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten FiiFii sanoi:
Aivan, pahoittelut! Tuota kokoa on tehnyt Riihimäen lasi! Riihimäen mitat k25,5 ja pohja 7cm Lue lisää →
4 päivää 21 tuntia sitten lasilintu sanoi:
FiiFii: Viimeisestä kommentistasi rohkaistuneena liityn seuraasi ja aion jatkossa välittömästi korjata, kun puhuja nimittää niin... Lue lisää →
4 päivää 23 tuntia sitten SusaMatti sanoi:
Maljakko on vuodelta 1940-1950. Ei tainnut olla Studiolasi silloin olemassa Lue lisää →
5 päivää 8 tuntia sitten NinaE sanoi:
👍☺️ Lue lisää →
5 päivää 8 tuntia sitten NinaE sanoi:
😅 Paljon kiitoksia!! 😃 Lue lisää →

Kirjavinkki

Iittalan lasitehdas

Puhallettujen talouslasien hinnasto (näköispainos)

Iittalan tuotekuvasto vuodelta 1941 esittelee viini-, viiina-, shamppanja- ym. laseja. Lisäksi siinä esitellään karahveja, maljoja, tarjottimia, astiastoja sekä paljon muuta puhallettua talouslasia.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa