Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal

Tamara Aladin, Kärhö 30 cm

Ostin nettihuutokaupan kautta tämän vaasin. Näitä on tehty eri kokoisia, ainakin 20 cm, 25 cm ja 30 cm. Tämä on 30 cm korkea. Olen netin kautta yrittänyt selvittää sen taustaa ja arvoa. Löydän vain niitä pienempiä. Voiko olla että tämä on harvinaisempi koko? Ei löydy edes kuvaa kyseisestä koosta! Onko täällä ketään viisampaa joka osaa auttaa?

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Voit ihan huoletta arvioida esineen hinnan pienempien kokojen ja 25-senttisten maljakoiden perusteella. On totta, että lasiesineissä yleensä suurin koko on hintavin. Voisi olettaa, että sitä on myös tuotettu vähemmän, koska myyntihintahan vaikuttaa myytävän esineen menekkiin.

Laatutavaran palstalta löytyy paljon myyntihintoja, tosin myyntiajankohtaa en itse ole sieltä löytänyt. Tamara Aladinin design on kovin suosittu keräilykohde, myös ulkomailla. Ko. Kehrä-maljakko ei kuitenkaan, suuresta koostaan huolimatta, ole niitä arvokkaimpia maljakoita. Jos olet sitä myymässä, voi sinua onnistaa, kun ostajalta/keräilijältä puuttuu juuri tuo koko.

Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal
Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal
Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal

Kiitos nopeasta vastauksesta! Olen ihastunut tähän maaljakkoon, ja juuri sen koko on niin vaikuttava! En varmaan aio myydä sitä. Sopii niin hyvin olohuoneeseen!

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.rubylane.com/item/623546-6165/Large-Riihimaen-Lasi-Kehra-Vase...
https://www.etsy.com/listing/125698260/tamara-aladin-kehra-vase-in-grayblue
Lasilintu on ihan oikeassa,haluttua on Tamara Aladinin tuotteet myös ulkomailla.Kotimaisilta sivuilta löysin vain yhden 30 cm korkean ja sekin oli jonkun blogissa.Näin pari viikkoa sitten 30 cm korkean eräällä kirpputorilla,väri oli kirkas,jos se on siellä vielä seuraavalla käynnillä niin lähtee mukaan.

Käyttäjän pik kuva
pik

Aika harvoin tosiaan näitä 30cm kokoja näkee, ja kuka ei ole nähnyt livenä, ei kuvien perusteella juuri tajua, kuinka järeitä ja näyttäviä ne livenä tosiaan ovat. Kuvassahan ne näyttävät samalta kuin pienemmätkin, harvoin sitä skaalaa oikein tajuaa.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Se on ihan totta! Mulla on aina mukana oma vaaksan mittani, jonka pituuden olen ihan tieteellisesti tarkistanut, rullamitalla. Siitä huolimatta on varsinaisella rullamitalla usein käyttöä, kun tätä sivustoa seuraa. Esineiden ulottuvuuksien hahmottaminen on yllättävän vaikeaa, jos pelkästään lukee mitat.

Käyttäjän pik kuva
pik

Anteeksi lievä off-topic, mutta tässä kun kerran tuli puheeksi tuo kokojen vertailu malliksi kaksi kuvaa, joista voi asiaa pohtia: arvaatko minkä kokoinen maljakko on, kuvassa jossa on vain yksi maljakko? :)

Käyttäjän pik kuva
pik

Entä nyt?

Käyttäjän illuminated kuva
illuminated

Mahtava havainnointikuva! Monissa Riihimäenkin maljakoissa isoimman ja pienimmän koon ero tosiaan on huikea.Klassisin esimerkki nyt varmaankin aurinkopullo, mutta myös ihan nämä "tavallisemmatkin" maljakot.

Menee nyt vielä enemmän ohi alkuperäisen aiheen, mutta minun mielestäni hienoimmat asetelmat ovat juuri sellaisia kun kerää jotakin sarjaa kaikkia eri kokoja, ihan vaikka vain saman värisenä. Keskustelun aloittajalle onnittelut hienosta löydöstä ja siitä vain keräämään pienemmätkin Kehrät kaveriksi ;)

Käyttäjän Pskjal kuva
Pskjal

Tulee vain tyytyväisempi olo löydöstäni! Eikä ollut hinnalla pilattu. Tässä kuva jossa on ihan perus mariskooli vieressä, sehän on tuttu tuote kaikille. Siitä näkee että maljakko on melko kookas! Ja taidan kyllä etsiä sille kaverit vielä, jatkossa on mittanauha laukussa mukana!

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
19 tuntia 19 min sitten höyryeelis sanoi:
Ostan kuvan mukaisia pieniä keramiikkamaljakoita ruuskuvioinnilla. Tarjoa kuvan ja hinnan kera. Lue lisää →
20 tuntia 11 min sitten icinnwv sanoi:
HEI! Minulla olisi jonkun verran myytävänä Kastehelmi -asitoita, kirkkaita. Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten osku4u sanoi:
Korkeus 16,5 cm. 7.5 dl vetoisuus. Näyttää Franckin 5605, mutta pyöreä suuaukko. Onko kellään tietoa? Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten osku4u sanoi:
Mikähän tämän kaatimen tarina on? Korkeus 22 cm. Lue lisää →
1 päivä 18 tuntia sitten petskug sanoi:
Kaipaisin tunnistusapua tälle lasille. Korkeus 97mm, suuaukko 63mm. Suuaukon reuna on hiottu. Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten petskug sanoi:
Mikähän on tämä signeeraamaton malja? Korkeutta 8,2cm, suuaukon ulkohalkaisija 11,3cm . Sileäksi hiotun pohjan halk. 4,5cm. 5-60 -luvulta... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten Amv70 sanoi:
Kyseessä todella painava harmaasävyinen maljakko. Kork. 21cm ja leveys 12 cm. Tunnistatko tekijää ja/tai mallia. Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten katsuxi sanoi:
Hei! Mummini on saanut tämmöisen ruskean lasikulhon aikanaan 50-vuotislahjaksi. Olisin kiinnostunut siitä, mikä tämä malli on ja onko se... Lue lisää →
2 päivää 12 tuntia sitten Hesche sanoi:
No niin! Myytävänä siis kaksi kappaletta Pentti Sarpanevan maljakkoa; molemmat ruskeita, toinen vaaleampi, toinen tummempi. Korkeus NOIN... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
2 tuntia 7 min sitten Wisitor02 sanoi:
Arvokas lautanen, mutta miten arvokas.Linkin lautanen ei aivan samanlainen kuin kysyjän lautanen. https://www.ebay.it/itm/VASO-PIATTO-... Lue lisää →
14 tuntia 30 min sitten Maarita sanoi:
Kiitos! Lue lisää →
14 tuntia 30 min sitten Maarita sanoi:
Kiitos! Lue lisää →
16 tuntia 52 min sitten torni sanoi:
Minkä valmistajan ja suunnittelijan nuo maljakot ovat ? Jossakin näin ihan lähipäivinä. Lue lisää →
20 tuntia 23 min sitten Amv70 sanoi:
Kiitos avusta! Lue lisää →
23 tuntia 39 min sitten Wisitor02 sanoi:
Signeerauksessa lukee ilmeisesti Veart Venezia ja lautanen on Venini tuotantoa. Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten petskug sanoi:
tällaisesta linkistä löytyy varmaankin apua https://www.designlasi.com/content/maljakko-savukepikari-3578-3315-wirkk... Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten petskug sanoi:
Kiitokset jo näistäkin tiedoista. Lundgrenin laseiksi vähän epäilinkin, mutta minuakin tuo hionta hämää. On jollain tapaa vähän naiivin... Lue lisää →

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa