Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana
Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä.
Lue lisää →
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta.
https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821
Böömiläinen maljakko 60-luvulta.
Lue lisää →
https://www.osta.ee/en/haruldus-suur-ookulli-vaas-tarbeklaas-64837112.html
Kyllä pöllösi on mahdollisesti valmistettu Italiassa.... Lue lisää →
Jotenkin tuntuu "tökkäävän" , miksi tikkukirjaimissä pieni r ?
Hei Pikosa
Kiitos mielenkiinnosta. Itsekin epäilen, että suunnittelija olisi itse laseja (purkkeja) nimikoinut. Itse asiassa teksti on muuten pienillä kirjaimilla, mutta alkukirjaimet ja yllättävästi NE ja V näyttäisivät olevan isoja (tikku-) kirjaimia. Tuo teksti niissä on joka tapauksessa ollut tuolta 70-luvun lopulta alkaen l. niin kauan kuin ne hallussani ovat olleet ( viimeiset 26 vuotta kaapin perällä laatikossa :)
Tuolla toisaalla (http://www.designlasi.com/comment/24527#comment-24527) kerroin löytämästäni Iittalan 1977 luettelosta ja sen välissä olleesta toukokuuvaasit-esitteestä. Siinä on kuva majakosta (nro 2768), joka muodoltaan muistuttaa sinun esineitäsi. Koko ja kuviointi eivät ole samoja kuin sinun pulloissasi, mutta muuten tämä on lukuisia luetteloita ja kirjoja läpikäytyäni samannäköisin. Ajankohtakin sopii, kun sinulla on signeeraus 1976 ja nämä tulivat myyntiin 1978.
Sitten omaa arvausta kokemukseen perustuen: Pullosi näyttävät siltä, ettei niiden lasin laatu tai viimeistely ole aivan ykkösluokkaista, näyttävät vähän epätasaisilta. Luulisin, että tässä on haettu kokeilujen kautta muotoa, koko ja viimeistely säästösyistä . Nämä ovat olleet varmaan jo aika lähellä "valmista". Sitten on kuitenkin (Sarpaneva?) päätetty tehdä tätä rosoista koristelua useampaankin esineeseen ja niin tähänkin. Ehkä näitä on pidetty tarpeeksi onnistuneina, jotta ne on voitu panna myyntiin tehtaanmyymälään. Miksi ne on signeerattu on arvoitus, mutta pidän signeerausta silti aitona.
Isot kiitokset kommentistasi Antiikkimyyrä. Olet ilmeisesti todella hyvin perehtynyt aiheeseen.
Tuo maljakko no 2768 todella näyttää muodoltaan täysin samanlaiselta kuin minun pikkupulloni, mutta lisäyksenä on tuo rosoinen pinta ja esineen koko on erilainen. Nämä pikkupullot ovat kaiketi olleet jonkinlaisia kokeiluversioita (protoja) kuten mainitsit. Muisteli, että tuo Iittalakäynti silloin 70-luvulla oli opiskeluun liittyvä ekskursiomatka ja nämä putelit olen mahdollisesti saanut tai ostanut tuon käynnin yhteydessä.
Pulloilla on myös ehkä jonkinlainen keräilyarvo ?