Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
- 1 / 3
- seuraava ›
1) Keramiikka kannu n. 20,5 cm korkea, suuaukon halkaisija 10 cm kaatonokan kohdalta, väri: ruskea/ turkoosin pilkuin.Pohjassa KB 66 , kenenkähän tekele?- on ehjä
2)Kristallinen "Kippa", halkaisija : 17,5 cm korkeus: 9,5 cm, paino:1.106kg
3) Onkohan Aimo Okkolinin tekele? Kristallia korkeus: 23cm,suun halkaisija:10.9 cm , painaa..1.806 kg
4)Onkohan Aimo Okkolinin tekele?;Kristallia, hopeinen jalka,korkeus:28 cm, suun halkaisija:6,5 cm, paino: 0,831kg
5)Onkohan Aimo Okkolinin tekele tämäkin?Kristallia, hopeinen jalka,korkeus:31cm, suun halkaisija: 10 cm, paino:1.235 kg
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.
Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.
Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
Kuvan 1 keskimmäinen maljakko on venäläinen ja ikää sillä on n. 30 v. Itse ostin juuri tällaisen (painava, hiotut terävät särmät, pohjassa kukkakuvio) silloisesta Leningradista 1980-luvulla hintaan n. 30 rbl. Sittemmin 1980-luvun lopulla bongasin tasan samanlaisen maljakon yhden kultasepänliikkeen ikkunasta Turusta Brahenkadulta ja hintana oli jotain luokkaa 160 mk. -Todella kiva maljakko 5-7 keskikokoiselle ruusulle.
Jeps-oikeassa olit keskimmäisen maljakon suhteen. Se on ostettu kultasepänliikkeestä,pohjassa oleva tarra sen todistaa, olin vaan utelias kukahan on ollut valmistajana?;)
siis kyseessä on jokin neukkutehdas, joka nykyään on tn. valkovenäläinen, mutta myös venäläinen ja ukrainalainen on mahdollista. ohessa kuva omastani.
Mulla on prikulleen samanlainen tuo omani, ainoa että pohjalla on kultasepänliikkeen leima, laitan kuvan myöhemmin , kiire huutokauppaan
Ensimmäisen kuvan oikean puoleinen maljakko on Tsekkiläisen Bohemian kristallimaljakko hopeajalalla.
http://annmaris.fi/index.php/aiemmat-huutokaupat-68/okkolin-aimo.html
Tämä on mielestäni samanlainen kuin omani,jalassa on hopean leimat, kotimainen.
Nyt kun on tainnut jäädä tietoja kirjaamatta aloitukseen (mm.pohjassa oleva tarra) niin mistä tietää, että 1.kuvan oikean puoleisessa maljakossa on hopean merkit?
En huomannut laittaa,,tietoa,huh-korkean hopea jalustaisen merkit ohessa,
Alimmaisessa kuvassa toisen maljakon jalustan hopeamerkit..
Saridan laittamassasi Annmaris huutokauppasivu linkissä on Aimo Okkolinin suunnittelema maljakko.Mielestäni sinun maljakkosi on hiontakuvion perusteella Bohemian maljakko,ja oliko toisessa 9 ja toisessa 8 ruutukerrosta.
http://www.villenkello.fi/shop/kauppa1/products.php?&action=show&id=4017...
Arvokas on Bohemiankin maljakko.kun sen uutena liikkeestä ostaa.Mittaeroja näkyy olevan,tai riippuu varmaan siitä mistä kukin mittaa,jalalla tai ilman?
http://www.villenkello.fi/shop/kauppa1/products.php?&action=show&id=4017...
Niin tuo oli 8 ruutuinen ja 21 cm korkeus,ohessa kuva ja mitta, josta näkee kristalliosan korkeus 26 cm, 8 ruutua ja koko hoito 31 cm.. lasketaankohan kaikkein alin "mutteriruutu", sitte on 9 ruutuu ;)Samanlainen "nyppyläkuvio kumpaisessakin jalassa, aikas identtiset ;)
Annmarisin Okkolinin maljakossa oli jo korkeus 35 cm
Tässä maljakkokeississä hopealeimoilla on aika keskeinen merkitys, mutta ainakaan minä en saa niistä kunnolla selvää. Nimittäin kuvan 5 ruudullista maljakkoa on valmistettu eri aikoina, eri yrityksissä ja eri tekniikoilla.
Aluksi maljakkoa valmisti Riihimäen Lasi kristallista käsityövaltaisesti, mutta myöhemmin kristalliosat valmisti tsekkiläinen Bohemia Crystal yksinkertaisemmilla menetelmillä. Hopeajalka liitettiin lasiosaan ensin Auran Kultasepissä, sittemmin Kultakeskuksessa. Maljakkoa on valmistettu useita eri korkeuksia.
Näissä maljakoissa Okkolin-laatu siis vaihtelee iästä riippuen.
Nyt otettiin yhdessä nuorison kanssa puhelimilla kuvia, jokohan nytten näkyisi leimat paremmin?;)
Ensimmäiset 3 kuvaa ovat tuosta "ruutu"maljakosta ja viimeinen kuva on toisesta hopea jalkaisesta maljakosta.
Ruudullisesta maljakosta en edelleenkään erota vuosileiman kirjainta ja numeroa, joten luovutan.
Turun kaupunkileima jalassa näyttää olevan, joten kai se Auran Kultaseppien puolelle menee. Vuosileima näin kaukaa katsoen voisi olla F8, siis 1983.
Täytyy lähteä käymään kultasepällä, jahka hän tunnistaisi merkinnät ja minä lähden hakemaan parempaa luuppia ;)
Löytyy kans tuommoinen Venäjän maljakko,joskus -90 luvulla vanhemmat semmosen Venäjältä tuonu,kristallia vissiin?
Upea kristallinen vaasi tosiaankin ;)
Niin on tuo alimmaisessakin kuvassa oleva ja en tiedä vieläkään kenen tekele tuo on;)
Sain napattua kuvan uuden pesemättömän venäläisen kristallilasin pohjasta. Kuten kuvasta näkyy niin valmistajan laput ovat paperisia eikä valmistajaa pysty niiden perusteella suoran määrittelemään. Mahdollisesti tieto kätkeytyy koodinumeroiden taakse, tässä tapauksessa joko c3173 tai 00294823*. Valmistusstandardi on kuitenkin valtiollinen GOST30407 vuodelta 1996. Lasi on siis valmistettu tämän vuoden jälkeen. Hintaa varten on jätetty tyhjä paikka -aiempina vuosikymmeninä se olisi painettu läpyskään valmiiksi.
Kaikki venäläinen/neukkulainen lasi- ja savitavara on/oli merkitty vastaavalla tavalla, josta syystä alkuperän jäljittäminen on useimmiten hankalaa.