Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Upea kukkokaadin

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Vähän on eroa yksityiskohdissa,mutta eiköhän asia ole selvä Italiasta Muranon lasitehtailta on kukko dekantterisi kotoisin.
http://www.liveauctioneers.com/item/22740586_murano-art-glass-rooster-wi...

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Hei;)
Kyllä näyttäs aikas samanlaiselta,päällisin puolin -väritykset on eri niinkuin
varmasti jokaisessa tuon kaltaisessa,yksilöitä ;)
Laitoin hakusanaksi kaikkea mahdollista -kieliäkin vaihtelin,mut toi dekantteri ei tullut mieleen-SUURKIITOS;)
Murano Art glass rooster,niin johan tuli kukkoja...tuo kukko ilmoitettiin tuumina,joten oma "kukkoni"on hieman isompi JA MUUTEN KOMEEMPI;)

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Löytyi ilmeisemmin kukolle, kananen?Ilmeisemmin Muranon lasitehtaan valmistama,sama leima.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Hienoja ovat ja näyttää löytyneen muutama munanenkin.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Jeps-täytyy sanoa että pidän noista tosi paljon,,en ole mikään keräilijä,mutta muutaman kerran on jäänyt jotain erikoista käteen,mistä en ole löytänyt tietoa,kuten tuo kupla maljakkokin tuossa alussa>Nyt löytyi tuo kananen aikas kirkas sellainen,,noh pianhan on pääsiäinen joten siihen saumaan hieno juttu;)

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

No minulla on tuollainen kukkokarahvi, mutta se on matkamuisto itänaapuristamme. En ole pitänyt sitä missään arvossa, koska samanlaisia myydään kirpparilla 20 euron hintaan. :)

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

Täytyy korjata omaa viestiäni, sillä kukkokaatimeni saattaa sittenkin olla matkamuisto Italiasta. SIlti tuo kirpparikommentti pitää paikkansa. :)

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Kyllä tunnistin heti,että ovat Muranon lasin decantereita- upeita ovat ;)olisit laittanut kuvaa aiemmin ja pohjassa oleva "leima" selventää jonkin verran.

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

Tässä minun kukkoni, mutta tämä on kaikkea muuta kuin kaunis. Pohja huolittelematon ja siinä on rosoa ja reikäkin, muttei läpi. Hirveän vaikea uskoa, että kukkoni voisi olla Muranoa. :)

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

Kukkokaatimessani ei ole koskaan ollut signeerausta, leimaa tahi tarroja. Visitorin linkkien jälkeen, palaan ensimmäiseen olettamukseeni, että kukko on matkamuisto Venäjältä (90-luvulta).

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Voisitko Saridan laittaa kuvan siitä leimasta, ja olisin kiinnostunut näkemään kuvan teijaskan kukko kaatimesta.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Ei se varsinainen leima ole mutta tunnistaa kyllä ja monta kertaa laittaa kielet kehiin niin löytyy vaikka mitä,jos on jotakin outoa lasitavaraa ilman signeerausta niin löytyy monasti kyllä☺

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

Kuvissa kukkoni. Sen korkeus on noin 32-33 cm ja paino 1400 grammaa. Pohja ruovia tekoa ja siinä on mm. reikä (ei läpi).

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Rupesi mietyttämään,koska tuo Murano oletus on vain yhden nettimyyntisivuston varassa ja muita samanlaisia kukkoja ei löydy Murano haulla.Venäläisellä myyntisivulla on melkein samanlainen kukkokarahvi kuin teidänkin.
https://www.avito.ru/sankt-peterburg/kollektsionirovanie/kuvshin_petusho...
Eestiläinen myyntisivusto
https://osta-ee.postimees.ee/en/balahninskoe-steklo-petuh-iz-stekla-1205...

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

Kiitos linkeistä. Taidanpa siis sittenkin palata alkuperäiseen olettamukseeni, että vanhempani ovat tuoneet tämän matkamuistona Venäjältä (tai Virosta). Asun Suomen itärajan suunnalla ja meillä nämä kukot ovat kirpputoreilla yleinen myyntiartikkeli. Hinta on noin 20 euroa. Onhan nämä käsityötä, mutta työn jälki ei ole kovinkaan tasokasta (ainakaan kaikissa kukoissa). Mitään signeerauksia, tarroja tai leimoja ei kukossani ole koskaan ollut.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Täytyy sanoa, että sormi meni kyllä suuhun tässä kohtaa...Muranos Art Glass Rooster Decanter..ja tosiaankin on vain yhden sivuston tiedoissa??
https://new.liveauctioneers.com/item/22740586
Kiitos Wisitor02-täytyypä heittää venäjän kieltä ensi kerralla hakuihin ;) Täytyy sanoa, että ei löytynyt tuolta kuin"pullo"kukkoja ja posliinia sitäkin enemmän Lomonosovilta mm.
>>>>Mulla ei ole reikää pohjassa, tuo jännä "leima"minkä laitoin jo aiemmassa kuvissani.Kukko on pidempi kurkkuinen ja hieman eri jalusta kuin pulleassa kanasessani. Kukko ja kana ovat hyväkuntoisia,käytön jälkiä ei yhtään.

Käyttäjän teijaska kuva
teijaska

Tässä linkissä puolestaan sanotaan, että on vintagea ja alkuperämää Neuvostoliitto.
http://www.ozon.ru/context/detail/id/33173102/

Tässä on suurinpiirtein samanlainen kuvaus:
http://www.ozon.ru/context/detail/id/8465275/

Yritin etsiä myös italialaisilta sivuilta italiaksi, mutta yhtään tällaista "Muranon kukkoa" en löytänyt.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
19 tuntia 31 s sitten Tomi Aalto sanoi:
Valmistajasta ei tietoa itsellä.mutta itselle ylimääräinen desing tuhkakuppi myydään tarjousten perusteella. Halk. 210mm korkeus 35mm.... Lue lisää →
4 päivää 10 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
16 tuntia 38 min sitten Anne.K sanoi:
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus: Suhtaudu tähän viestiin varauksella Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
2 päivää 22 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
4 päivää 10 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
4 päivää 15 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
4 päivää 21 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821 Böömiläinen maljakko 60-luvulta. Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa