Iittalan tuotekuvasto vuodelta 1941 esittelee viini-, viiina-, shamppanja- ym. laseja. Lisäksi siinä esitellään karahveja, maljoja, tarjottimia, astiastoja sekä paljon muuta puhallettua talouslasia.
I love the positivity! I am thankful for so much right now in my life. The fact that it is finally cooling off puts a smile on my face. I... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/kirkas-kulho
Vanha keskustelu vasemmanpuoleisesta kulhosta.
Lue lisää →
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa!
Lue lisää →
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka
Lue lisää →
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös.
Lue lisää →
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →
Mikä lienee vaasisi korkeus?
Tuota maljakkomallia on käsinmaalattuna valmistettu aikanaan ainakin Nuutajärvellä ja Riihimäellä. Tuota koristelumallia en kuitenkaan muista. Jos olet varma esineen iästä, ei Riihimäen lasitehdas valmistajana tule kysymykseen.
Lyijylasia maljakkosi ei ole, koska lyijyhän lasimassassa lisää esineen painoa ja yleensä lyijyä käytetään kristalliesineisiin mm. helpomman hiottavuuden ja paremman valontaittokyvyn vuoksi.
Vaasi on 20 cm korkea. Ja kyllä, reilusti yli 100 vuotta vanha.
Joo en tiedä mistä sen"lyijylasin"keksinkin.. =(
Olis tosi mielenkiintoista saada tietää valmistaja ja arvo, vaikken siitä luovukkaan toki.
Katselin vielä vaasiasi ja outona se minulle pysyy. Nuutajärven lasitehtaalla noin vuodesta 1910 alkaen ensimmäiseen maailmansotaan saakka koristemaalasi tuon muotoisia (kokokin sopii) maljakoita itävaltalainen Diessner, jonka maalaukset ovat erittäin kauniita ja ehkä jopa maljakkosi koristemaalausta rehevämpiä.
Diessner oli mukana ensimmäisessä maailmansodassa ja sen jälkeen palasi koristemaalariksi Riihimäen lasitehtaalle, jossa jatkoi aiempaa työtään.
Riihimäen Lasitehdas aloitti toimintansa 1910, joten se, enempää kuin Diessnerkään ei voi ikäarviosi puolesta liittyä maljakkosi valmistukseen. 1850-luvun jälkeen Nuutajärvellä koristemaalasi taitava ja kuuluisa saksalainen Albert Schleicmann, jonka töissä en ole nähnyt maljakkosi muotoa. Muu saattaisi sopia. Schleicmann käytti värityksessä kultaa, myös esineitten yläreunassa.
Kummankaan mainitun töitä en googlettamalla löytänyt, kun tuon ajan esineet ovat jo vanhoja ja harvinaisia.
Riihimäellä Suomen Lasimuseolla on esineitten maksullinen tunnistuspalvelu, 10 eur/esine, mutta hinta-arviota museo ei anna. Linkki sinne:
http://www.riihimaki.fi/index.asp?id=F4E63B76D983410487638202E4F35207&la...
Olen joskus nähnyt muutaman Suomessa valmistetun esineen myynnissä, jolloin maljakon hintapyyntö on tainnut olla 80-120 euroa. Maljakkosi ei välttämättä ole kotimaista valmistetta.
Kuva olis kiva :)
Ei taida olla ajankohtainen enää, vuodelta 2008.
Moi
Täällä on pientä häikkää koska vanhat keskustelut nousee jostain syystä "pintaan" mutta se ei haittaa ja en näköjään ole ainut joka niihin kommentoi ja toisaalta eihän nämä vanhene ja niitä voi nostaa "ylös" muutenkin.
Kyllä kyllä,olis kiva jos sais tosiaan kuvankin.