Käyttäjän Nellabella kuva
Nellabella

Vati/ kulho

Omistan kauniin kulhon/ vadin, jolle en ole löytänyt suunnittelijaa enkä valmistajaa
Vadin halkaisija on 30 cm ja korkeus 7 cm
Kiittäen avusta

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän pik kuva
pik

Taitaa olla siinä noiden leveiden raitojen lisäksi ikäänkuin hyvin kapeaa pientä raitaa myös? Siinä on ollut "Bohemia" -tarra, eli on Made in Czechoslovakia.

Käyttäjän Nellabella kuva
Nellabella

Ei ole valmistettu muualla kuin Suomessa.
Tätini oli työssä Arabiassa ja hän oli tämän aikoinaan ostanut henkilökunnan myymälästä.
Tätini ei vaan ole enää sitä tunnistamassa

Käyttäjän pik kuva
pik

Kovin painokkaalle lauseellesi "Ei ole valmistettu muualla kuin Suomessa" soisi nähtävän joitakin kattavampia perusteita kuin tätisi suomalaisuus.

Minun perusteeni tsekkiläisyydelle ovat kirpputorilla näkemässäni samassa esineessä jossa oli tuo Bohemia -tarra. Epäilen että kukaan haluaisi Suomessa väärentää kirpputorille viemäänsä esineeseen alkuperää tsekkiläiseksi. Uskon, että tarra oli ihan aidosti paikallaan.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kysyjä voisi ottaa ja laittaa tänne kuvan pohjasta sekä aivan vaakasuoraan,niin pystyisi helpommin pois sulkemaan eri valmistajia,kuten Karhula,Humppila,Whitefriars mm.

Käyttäjän Nellabella kuva
Nellabella

Auttaisiko lisäkuvat
Vadin halkaisija 30 cm ja korkeus 7 cm
Jalan halkaisija 11 cm jalan korkeus 4 cm
Selvennys vielä:
tätini oli laaduntarkastaja Arabian tehtaalla ja hänen kotiin ei tuotu kuin kotimaisia esineitä ;)

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

"Bohemia -lapulla; myynnissä.

Käyttäjän jocke1tap kuva
jocke1tap

Tätä väriä käytti myös Still ja Tynell.Muotokin on oikea.Signeeraus.Vaikea sanoa varmaa.Luulen,että moni arvokas esine jää tunnistamatta.Onhan ne kauniita katsoa kotonakin ilman hinta-arviota.

Käyttäjän pik kuva
pik

Mitä ihmettä? Eiköhän lähes kaikki lasitehtaat ole "käyttäneet tätä väriä". Muoto on pyöreä kuten lasikulhot usein. Ei signeerausta.
Mielestäni tämä lasiesine on tunnistettu tsekkiläiseksi kun kahdella on jo tarrallisesta esineestä havainto. Tämä esine ei ole Suomessa kotimainen.

Käyttäjän Nellabella kuva
Nellabella

Kiitos kaikille kommentoijille.
Sain asiaan varmistuksen toisaalla.'
Vati on todella säilyttämisen arvoinen, SUOMALAISTA desingia
Nella

Käyttäjän Jaska22 kuva
Jaska22

Olisi kuitenkin kiva meidän muidenkin lukijoiden tietää tuo kulhon alkuperä, on se nyt sitten mikä hyvänsä. Jollakin muullakin saattaa olla samanlainen ongelma saman esineen kanssa. Tuskin tuo kuitenkaan uniikki on?

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Lainaus tunnistusohjeista:
"Samoin on hyvä muistaa, että maailmalla liikkuu valtavasti erilaisia lasiesineitä - sekä tusinatöitä että laatulasia - ulkomaista että kotimaista. Tämä palsta keskittyy vain suomalaiseen lasiin, josta keskustelijat tietävät eniten."

Käyttäjän piirpauke kuva
piirpauke

Omistajilla on vahva halu uskoa esineiden alkuperästä kaikenlaista. Usko ja tahto haluta esineen olevan arvokas, uniikki, saatu suoraan suunnittelijalta yms. on ymmärrettävää. Tällöin avun/mielipiteiden kuunteleminen muodostuu hankalaksi, kun vain oman mielikuvan vahvistus on hyväksyttävä apu.

Myös tunnistukset tyyliin: "Tätä väriä käytti myös Still ja Tynell .Muotokin on oikea" ovat lähinnä vain surullisia väärinkäsityksen aloittajia, jos tunnistajalla ei ole tietoa mihin väittämäänsä pohjaa. On helppo heitellä suunnittelijoiden nimiä hatusta, jota selvästi tässä tapauksessa vain tehtiin.

Eiköhän tässä ole vielä ekstra-varmistus siihen, että kyseessä ei ole kotimaisen lasitehtaan tuote.

Käyttäjän pik kuva
pik

Erittäin hyvin kirjoitettu, 'piirpauke'.

Uskon asiat ovat tosiaan erikseen ja tunnistuksissa on syytä jättää tahto ja arvailut omaan olemattomaan arvoonsa, jos niitä näkee. Mielestäni pitäisi puhua vain perustelluista näkemyksistä ja faktoista.

Lisään vielä tuon nyt jo kolmannen, aiemmin vain mainitsemani havainnon samasta vadista Bohemia-tarralla tähän liitteeksi ja esitetyistä kuvista näkee että kaikki kuvat ovat eri kirpputoreilta, eri yksilöistä. Olen nähnyt näitä useita, vain tästä yhdestä minulla kuva, koska mielestäni tunnistus on todellakin selvä. Siis tämä tuote on valmistettu Tsekkoslovakiassa.

Käyttäjän jocke1tap kuva
jocke1tap

En tainnut paneutua asiaan kyllin vakavasti.Myönnän,että heitin mielipiteen turhan kevyesti.Olen tunnistanut lasia joskin siihen on mennyt aikaa.Hyvin usein olen löytänyt faktat.Tämä on turhan vaikea.Anteeksi,jos sekotin pakkaa.Kyllä tämä tapaus pois Suomesta on.Omistajan mielipide tosin hämää,mutta kyllä sille selvitys on.Aion edelleenkin kommentoida,mutta varmoin perustein.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
43 min 1 s sitten Neponen sanoi:
Tällainen hauska pieni lasinen mäyräkoira.Osaisiko kukaan antaa vinkkiä mistä kotoisin ja kuka tehnyt? Lue lisää →
44 min 12 s sitten Neponen sanoi:
Tällainen hauska pieni lasinen mäyräkoira.Osaisiko kukaan antaa vinkkiä mistä kotoisin ja kuka tehnyt? Lue lisää →
3 päivää 20 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä hyvin ohuesta lasista tehtyjä ja koristeltuja (en tiedä miksi tällaista koristelutekniikkaa nimitetään) oli juhlakäytössä... Lue lisää →
3 päivää 23 tuntia sitten Piukki5 sanoi:
Sain nämä perinnöksi, kun halusin mummon astioita. Nämä on kauniita, mutta onkohan molemmat puristelasia? Onko näistä mitään tietoa:... Lue lisää →
3 päivää 23 tuntia sitten merjatee sanoi:
En enää muista, milloin ja mistä olen kyseisen pullon ostanut, mutta nähdäkseni kyseessä on Oiva Toikan koristepullo Mansikkapaikka.... Lue lisää →
4 päivää 18 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä 16 cm läpimitaltaan olevia lasisia leivoslautasia oli lapsuudenkodissani käytössä, niitä käytettiin yhdessä 30-luvun loppupuolella... Lue lisää →
4 päivää 22 tuntia sitten merjatee sanoi:
Ostin 6 kpl näitä lasisia olutkolpakkoja 70-luvun alussa. Ne olivat muistaakseni melko kalliita ja ostettu muistaakseni jotain design-... Lue lisää →
5 päivää 18 tuntia sitten Ankero sanoi:
Moi, törmäsin tällaiseen Toikalta näyttävään lintuun. Ei signeerausta, "Karelian glass made in Finland"-tarra pohjassa.... Lue lisää →
5 päivää 18 tuntia sitten HelMar2022 sanoi:
Minkä niminen kuvan kahvikuppi on? Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
11 tuntia 46 min sitten nickherbert56 sanoi:
I love the positivity! I am thankful for so much right now in my life. The fact that it is finally cooling off puts a smile on my face. I... Lue lisää →
12 tuntia 57 min sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/kirkas-kulho Vanha keskustelu vasemmanpuoleisesta kulhosta. Lue lisää →
4 päivää 3 tuntia sitten merjatee sanoi:
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa! Lue lisää →
4 päivää 3 tuntia sitten tohtori sanoi:
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka Lue lisää →
4 päivää 11 tuntia sitten smithmarry46 sanoi:
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
4 päivää 13 tuntia sitten eom sanoi:
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös. Lue lisää →
5 päivää 20 tuntia sitten Cadel sanoi:
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →

Kirjavinkki

Pirkko Sillanpää, Ilkka Kuhanen, Kaisa Koivisto

Lasin aika

Tämä kauniisti kuvitettu kirja Kauklahden lasitehtaasta ja sen tuotannosta on upea katsaus suomalaisen lasiteollisuuden historiaan. Aikalaiskuvitus tehdasmiljööstä ja tehtaan arjesta houkuttaa lukijan uppoutumaan lasinpuhalluksen saloihin ja eläytymään tehdaslaisten arkeen.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa