Käyttäjän Tarmoo2 kuva
Tarmoo2

Voisiko joku kertoa tästä jotain?

Elikkäs kyseessä on jonkinlainen jerrykannu. Onkohan mahdollisesti aito vai kopio? Itse en pikaisen googlettamisen jälkeen löytänyt juuri mitään tietoa..

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Tarmoo2 kuva
Tarmoo2

Edit. Alaosassa kannua lukee Sandrik. Kai sillä on jokin merkitys?

Käyttäjän hema kuva
hema

Oheisessa linkissä on hyvässä kunnossa oleva maalattu jerrykannu. Tekstissä sanotaan, että kyseessä on sodan jälkeen valmistettu uustuotantokanisteri, jonka on valmistanut Tsekin tasavallassa "Sandrik"-niminen yritys.
OIisivatko vanhemmat kanisterit sitten Sandvik-nimisen yrityksen Saksan sotavoimille valmistamia. En tiedä sanoa, kun ei tuo sotahistoria ole oikein meikäläisen hallussa varustelupuolen osalta.
Linkin kanisterilla näyttää olevan hintaa.
http://www.collectorssource.com/militaria/wehrmacht-ss-jerry-can-post-wa...

Käyttäjän Tarmoo2 kuva
Tarmoo2

Uskon, että omani on jonkinlainen kopio alkuperäisestä saksan kannusta. Saksalaisissa on painettu kannuun jotain saksan kieltä olisiko "tulenarkaa" tai jotain. Minun kannussa on vain tuo 20l ja alla painatettu sandrik. Yritin eilen pari tuntia etsiä googlettamalla samanlaista kuin omani, mutta ei löytynyt. Hieno kannu kuitenkin. :)

Käyttäjän hema kuva
hema

Saksalaisista jerrykannuista. Ehkä eilen huomasitkin jo, että näistä 20 litran kanistereista on tehty äskettäin kirja, joka esittelee 150 eri mallia valmistajatietoineen.
Ehkäpä näiden joukosta löytyisi Sinunkin kanisterisi.
http://www.flipkart.com/wehrmacht-kanister-20-liter-une-invention-allema...
Ei kun tilaamaan...

Käyttäjän Tarmoo2 kuva
Tarmoo2

Tuostahan se varmaan selviäisi. Taitaa jäädä mysteeriksi..

Käyttäjän Ipana kuva
Ipana

http://www.ww2f.com/topic/26806-ss-original-and-fake-jerry-can-information/
Ja tuolla tietoa, kuinka tunnistaa kannu. Eikö Sandvik ole eri firma kuin Sandrik. I think.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Mistähän tuo nimi on tullut, jerrykannu?

Käyttäjän Tarmoo2 kuva
Tarmoo2

Luulisin, että englannin kielestä jerry can on suomalaisnimi tullut. Muuta en muista. Luin kyllä toissapäivänä tuon historiasta, mutta en enää muista. :)

Käyttäjän hema kuva
hema

Jerry (Jerries) oli edellisen maailmansodan aikainen haukkumanimi saksalaisista. Mutta vuonna 1937 Saksassa kehitetty kanisteri oli ominaisuuksiltaan niin nerokas, että se ja sen muunnelmat levisivät kaikkialle muihin maihin ja sitä käytetään laajalti yhä.
Tällä kanisterilla oli erittäin tärkeä rooli myös sodan loppuvaiheessa sotajoukkojen liikkeiden mahdollistajana (tosin etupäässä Liittoutuneiden kannalta), kuten oheisen linkin tiedot kertovat.
http://www.thinkdefence.co.uk/2012/08/the-amazing-jerry-can/

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Hyvin mielenkiintoinen kirjoitus tuon linkin takaa löytyy. Olisko ton jerry-sanan suomenkielinen vastine sakemanni, vaikka se itse kannu-sanan kanssa ei rimmaakaan.

Kannu on siis aikanaan ollut turvallinen ja helppo käsitellä niin täytenä kuin tyhjänä. Jopa veteen joutuessaan se on jäänyt kellumaan. Viime kesänä, kun mustikkaa sai kerätä yli tarpeen, mulla oli halpa, metallisankainen ämpäri keruuastiana. Metallisanka sopii käteen hyvin, kun mustikoita kerää desin. Kun ämpäri alkaa painaa, hiertää se jo kämmentä. Vähän niin kuin brittien versio bensakanisterista. Vähän korni vertaus; sota ja marjanpoiminta :-o

Noh, erikoiset asiat ovat merkittäviä sodassa, vallankumouksessa ja kapinassa. Oman iso-isän kertomaa on, että Suomi-Neuvostoliitto -ottelun loppuvaiheessa, kun ammuksia Suomella oli enää vähän, sai niitä käyttää ainoastaan ja vain viimeisessä hädässä. Iso-isä kertoi, että saattoi nähdä lentäjän kaivavan nenäänsä, kun tämän kone oli paluumatkalla NL:ään. Mutta ampua ei saanut. Ja edellä kerrottuun minulla ei ole minkäänlaisia viitteitä tai todistusaineistoa.

Mutta ei Suomi kuulema sotaa hävinnyt. Se tuli toiseksi.

Käyttäjän Tarmoo2 kuva
Tarmoo2

Niinpä! Nuista kannuista arvokkaimpia käsittääkseni on ne "SS" kannut. Harmi, kun ei ole sellainen. :) Kannu kuitenki tuli minulle äidin edesmenneeltä kaverilta. Mistä lie hän on sen sitten saanut.. Epäselvempi juttu, kun on niin monenlaisia kannuja tehty ja kopioitu. Ei tuolla mitään suurempaa arvoa taida olla. Tunnearvoa enemmänkin.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
5 tuntia 5 min sitten Lumihiutale sanoi:
Tämmöinen löytyy meiltä ja en ole onnistunut löytämään tästä mitään tietoa. osaisiko joku kertoa tästä enemmän? tämä painaakin tosi... Lue lisää →
19 tuntia 44 min sitten Karuselli56 sanoi:
Mikähän lasi kyseessä? Minulla on näitä kahdessa koossa: 1) korkeus 13 cm, suuaukko 5,5 cm. 2) korkeus 9,5 cm, suuaukko 4 cm. Marski -... Lue lisää →
1 päivä 1 tunti sitten vilehmoon sanoi:
Etsitään kuvan mukaista opaalilasi valaisimen kupua jonka pohjassa tulisi olla reikä koristeelle. Lue lisää →
1 päivä 1 tunti sitten Anne2809 sanoi:
Mulla on tämmöinen keraaminen pöllö. Pohjassa Leena Rautio Handpainted. Arvo kiinnosta. Lue lisää →
1 päivä 1 tunti sitten Anne2809 sanoi:
Mulla on tämmöinen keraaminen pöllö. Pohjassa Leena Rautio Handpainted. Arvo kiinnosta. Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten petskug sanoi:
Tällainen ruskea Nuutajärven maljakko olisi vailla tunnistusta. korkeus n. 153mm. Pohjan signeerauksesta sain jo sen verran tietoa, että... Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten petskug sanoi:
Tunnistaisiko täällä kukaan tätä tuhkakuppia. Raken vanha mainostuhkis. Halkaisija n. 125mm. valmistaja/suunnittelija kiinnostaisi tietää... Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten IinesA sanoi:
Ihastuin tähän siniseen maljaan, mutta tunnistaminen osoittautui liian kinkkiseksi. Lieneekö edes suomalainen? Tunnistaako kukaan?... Lue lisää →
2 päivää 4 tuntia sitten hunttala sanoi:
Onko tämä todellakin satojen eurojen arvoinen? Korkeus 20 cm ja pohjassa Iittala-kaiverrus. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
20 tuntia 10 min sitten hunttala sanoi:
Suurenmoiset kiitokset! Nyt on linnulla nimi. Lue lisää →
21 tuntia 38 min sitten mattio sanoi:
Siis helmikana Lue lisää →
21 tuntia 38 min sitten mattio sanoi:
Lienee Helmiina 2002 vuosilintu Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten petskug sanoi:
Kiitokset tiedoista ja linkistä. Varmistui tuo. Tuon ajan maljakon suunnittelijaa ei varmuudella kait voida sanoa ilman signeerausta.... Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/07/lisaa-kuvia-fiskarsista... Lasinkeräilijäblogin sivulla kerrotaan maljakosta,... Lue lisää →
2 päivää 17 tuntia sitten Purtsi81 sanoi:
Kiitoksia. Ajattelin että on jotain turisti rihkamaa 😊 Lue lisää →
2 päivää 17 tuntia sitten Purtsi81 sanoi:
Kiitoksia paljon 😊 Lue lisää →
2 päivää 20 tuntia sitten Kiharainen sanoi:
Hyvin tutulta/samalta näyttää. Kiitos :) Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa