Käyttäjän saku kuva
saku

Ylläpito,mistä löytyy tieto, että

on A. Brummerin suunnittelema malja? Riihimäen Lasin luettelosta ei löydy, malja on merkitty luetteloon ilman suunnittelijaa (luettelo alempana on v. 1949). Samassa luettelossa on 8 kpl taidelaseja ja niiden perässä on nimikirjaimet AB=Arttu Brummer.
Myöskään Arttu Brummerista kertovassa kirjassa maljaa ei esiinny (kirjassa runsaasti Brummerin suunnittelemia taidelaseja).
Se, että malja esiintyy jonkun Antiikkiliikkeen sivulla myynnissä niillä tiedoilla, ei takaa, että tieto on oikea.

http://www.designlasi.com/fi/content/malja-br...

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän saku kuva
saku

Admin ei siis vastaa esitettyyn kysymykseen?

Käyttäjän Jitte kuva
Jitte

päivitetään tää, jos vaikka vastaus tulisi.

Käyttäjän Puntteli kuva
Puntteli

Moi
Mistä luettelosta on kyse, en moista ole nähnyt, kaikki mallit on käsin piirretty?
Mitä lukee etukannessa tai takalehdellä??

Käyttäjän saku kuva
saku

Moi! Tämä on aito kopio entisen ex-Riih.Lasilaisen arkistoista. Siihen aikaan käytettiin piirrettyjä kuvia luetteloissa, mm. Kaj Franck on ollut Riihimäen Lasissa luettelopiirtäjänä (lähde Kaj Franckin kirja, Muotoilija).

http://i14.photobucket.com/albums/a309/sakari...

Käyttäjän saku kuva
saku

http://www.designlasi.com/fi/content/karahvi-...

http://www.designlasi.com/fi/content/maljakko...

http://www.designlasi.com/fi/content/maljakko-42

Siinä muutama lisää, Eivät ole Nanny Stilliä.

Mihin perustuu näiden sivujen esineiden oikea luotettavuus, riittääkö se, että jokin liike myy omilla sivuillaan näillä tiedoin? Tarkistatteko näitä tietoja jostain?

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Näyt tuoneen esille erään melko epäluotettavan sivuston, Zindelin. Eivätkä nuo pari esiin noussutta ole likimainkaan ainoita.
En minäkään tuota karahvia muista, nähnyt kyllä olen, lieneekö Helenan tekosia?

Käyttäjän TWave kuva
TWave

Muistaakseni tällä sivustolla sakun mainitsema karahvi esitettiin Okkolinin työnä aiemmin...

viestin muokkaus 23.1.
Ko. karahvi esiintyy Nanny Stillin Ilmatar-kirjassa kattauksen yhteydessä, mutta ei tuoteluetteloissa http://takaisin.fi/~viivi/ilmatarsivu10.jpg olisiko siitä päätelty, että on myös Nannyn suunnittelema?

Käyttäjän saku kuva
saku

Voipi olla näinkin, että on päätelty kuvan perusteella. Minulla ollut kaksi samanlaista karahvia ja molemmissa oli Aimo Okkolinin signeeraus. Tunnistettu myös Kristallihiomo Okkolinillä.

Käyttäjän Margot kuva
Margot

Olen samaa mieltä.

Käyttäjän Jitte kuva
Jitte

Kylla rupeaa saamaan asia naurettavia piirteitä. Ylläpito on varmasti lukennut tämän käydyn keskustelun, mutta ei ole kommentoinnut????

Ajattelisin että Admin olisi viimeinen hetki ottaa kantaa asiaan!!
Vaihtoehtona tietenkin on lähettää yksityisviestejä kaikkien osallistuneiden ja lukeneiden puolesta, olisi kiva nähdä saisikö silloin vastausta kysymykseen.

Jitte

Käyttäjän admin kuva
admin

Tervehdys! Valitan myöhäistä vastausta. En monitoroi kaikkia keskusteluja aktiivisesti ajan puutteen vuoksi.

Tuosta vihreästä maljasta sen verran, että kuulemani mukaan Riihimäen lasin tehtaanjohtajan taloudenhoitaja oli saanut lasin lahjaksi työnantajaltaan maininnalla että se on Brummerin suunnittelema. Tarkempaa tietoa siitä ei ole - kuten Brummerin suunnittelemista töistä yleensäkään.

Ymmärrän nyt, että tällä sivustolla on ollut esineiden suhteen hieman mustavalkoinen merkintätapa - esineen suunnittelija joko tiedetään tai sitten ei. Usein huutokaupoissakin käytetään "väitetty"-ilmaisua, joka voisi olla hyvä täälläkin. Ainakin joku voisi saada siitä pontta omalle mielipiteelleen. Merkitsen tuon vihreän maljan sellaiseksi kuten myös muitakin epäselviä esineitä.

Yleensä tarkistan esinetiedot lasitehtaiden hinnastoista tai katalogeista, suunnittelijoiden tuotantoluetteloista tai muista kirjallisista lähteistä. Jos mitään muuta tietoa ei ole saatavilla, luotan jonkun muun määrittelemiin tietoihin - kuten esineen myyjän. Olen tietoinen, että nuo tiedot eivät aina pidä paikkaansa, joten silloinkin käytän harkintaa niiden merkitsemisessä.

Mutta mistä sitten saa todella varmaa tietoa? Usein eivät kirjalähteetkään pidä paikkaansa tai ainakin ne antavat epäselvää tietoa, kuten Franckin erään tunnetun lasisarjan kohdalla, josta on kolmessa eri kirjallisuuslähteessä kolme eri tuotantoajankohtaa. Signeerauksetkin voi aina väärentää.

Tämän vuoksi olisi hienoa, jos virheen tai epäselvän tiedon kohdatessaan ilmoittaisi siitä - kuten Saku fiksusti tekikin.

Tämä keskustelupalsta on hyvä paikka sellaiselle debatille ja lisäksi jokaisen esineen alla on kommenttikenttä, johon voi laittaa viestin, jos tietää jotain muuta kuin mitä sivustolla on väitetty. Nämä kommentit näkevät kaikki ja niiden pohjalta voi myös rakentaa mielipiteensä esineen tietojen aitoudesta. Samoin pienikin annettu vihje voi auttaa etsimisen alkuun - kuten kävi taannoin "Tuhka-Tipun" tapauksessa.

Käyttäjän paspa kuva
paspa

kannattaisiko keskustelupalstalle jopa perustaa oma osio kuvatietokannasta, varmaankaan nämä esineet eivät ole ainoat, joiden tiedoissa saattaisi olla kohentamisen varaa?
yritin brummeriksi väitettyä maljaa hieman tutkia, mutta mistään lähteistä en löytänyt vahvistusta suunnittelijasta.
sakun näytille tuoma luettelo, sisältää runsaasti riihimäen lasin järjestämän suunnittelukilpailun tuotoksia.
kilpailuun osallistuneista tiedetään varmuudella mitali kolmikot sekä muutamia muita henkilöitä, kuinkakohan laaja oli osalistujamäärä?
brummer vei ko. kisassa voiton maljakoillaan..

Käyttäjän saku kuva
saku

Juuri näin, kuten paspa kertoo. Riihimäen Lasi Oy järjesti v. 1949 pohjoismaisen lasin suunnittelukilpailun (lähde kirja Riihimäen Lasi Oy 1910-70). Ja siis kilpailuun osallistui useita pohjoismaisia taitelijoita. (Eivät kaikki suomalaisia).
Useat tämän kuvaston esineet ovat tulleet Riihimäen Lasin mallistoon joksikin aikaa tämän suunnittelukilpailun tuloksena ja ilman mainittua suunnittelijaa.
Elikkä tuo 1930-lukukaan ei pidä paikkansa esineen tiedoissa näillä sivuilla.

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

Olisiko tämä oikeata tietoa
http:www.glasgaleriezindel.nl/home/2

Käyttäjän saku kuva
saku

"Riihimäen lasin tehtaanjohtaja", tällaista virkaa/nimikettä ei ole koskaan ollut Riihimäen Lasi Oy:ssä. Näin kertovat Riihimäen Lasin vanhemmat työntekijät.
Että sadulta vaikuttaa se tarina.

Käyttäjän admin kuva
admin

Hei Saku, täältä löydät lisää aiheesta:
http://www.kansallisbiografia.fi/talousvaikut...

Käyttäjän saku kuva
saku

Heipä hei! Sielläpä se tehtaanjohtaja nimi esiintyy. Puhutaanko tässä kyseisessä maljajutussa siis Mikko Kolehmaisesta?

Käyttäjän admin kuva
admin

Kolehmainen on kyseessä, mutta tuskin Mikko - hän kuoli jo 20-luvulla. Luultavasti Paavo, mutta hän oli kylläkin toimitusjohtaja...

Käyttäjän TWave kuva
TWave

Sattuikohan kukaan Lasipäivillä käydessään kysyä tästä asiasta?
Itse en ehtinyt kyselemään, enkä myöskään siltä myyjältä jolla ko. malja oli myynnissä.

Käyttäjän saku kuva
saku

Myyjä myi Riihimäen Lasin maljaa, eikä myynyt Brummerina, vaikkakin hinta oli aika korkea.

Käyttäjän Desink kuva
Desink

Viimeisimmässä Suomen Bukowskin huutokaupassa myytiin vastaavanlainen malja Arttu Brummerin suunnittelemana. Syyllistyikö huutokauppakamari nyt petokseen väittäessään taide-esinettä Arttu Brummerin suunnittelemaksi ?
Ostaja maksoi kohteesta aika korkean hinnan. Jos myöhemmin osoittautuukin todeksi täällä esitetty väite, voiko Bukowskilta esineen huutanut ostaja palauttaa sen ja saada rahansa takaisin?

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
1 päivä 4 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä hyvin ohuesta lasista tehtyjä ja koristeltuja (en tiedä miksi tällaista koristelutekniikkaa nimitetään) oli juhlakäytössä... Lue lisää →
1 päivä 7 tuntia sitten Piukki5 sanoi:
Sain nämä perinnöksi, kun halusin mummon astioita. Nämä on kauniita, mutta onkohan molemmat puristelasia? Onko näistä mitään tietoa:... Lue lisää →
1 päivä 7 tuntia sitten merjatee sanoi:
En enää muista, milloin ja mistä olen kyseisen pullon ostanut, mutta nähdäkseni kyseessä on Oiva Toikan koristepullo Mansikkapaikka.... Lue lisää →
2 päivää 2 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä 16 cm läpimitaltaan olevia lasisia leivoslautasia oli lapsuudenkodissani käytössä, niitä käytettiin yhdessä 30-luvun loppupuolella... Lue lisää →
2 päivää 6 tuntia sitten merjatee sanoi:
Ostin 6 kpl näitä lasisia olutkolpakkoja 70-luvun alussa. Ne olivat muistaakseni melko kalliita ja ostettu muistaakseni jotain design-... Lue lisää →
3 päivää 2 tuntia sitten Ankero sanoi:
Moi, törmäsin tällaiseen Toikalta näyttävään lintuun. Ei signeerausta, "Karelian glass made in Finland"-tarra pohjassa.... Lue lisää →
3 päivää 2 tuntia sitten HelMar2022 sanoi:
Minkä niminen kuvan kahvikuppi on? Lue lisää →
3 päivää 4 tuntia sitten Katjuska83 sanoi:
En ole löytänyt yrityksistä huolimatta kuvan mukaisista tuikuista mitään tietoa. Ovat olleet lapsuudenkodissani ainakin 1980-luvun... Lue lisää →
6 päivää 9 tuntia sitten Hanna65 sanoi:
Flanderin Marimekolle suunnittelemat korkeat lasimaljat, virheetön kunto. 50€ yht. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 11 tuntia sitten merjatee sanoi:
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa! Lue lisää →
1 päivä 11 tuntia sitten tohtori sanoi:
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten smithmarry46 sanoi:
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten eom sanoi:
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös. Lue lisää →
3 päivää 4 tuntia sitten Cadel sanoi:
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →
5 päivää 10 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.etsy.com/listing/1136332125/yellow-glass-creamer-and-sugar-bowl Linkin kermakko ja sokerikko on myynnissä Ruotsissa.Linkistä... Lue lisää →
6 päivää 55 min sitten Samuelsam sanoi:
Lasinkeräykseen? Lue lisää →

Kirjavinkki

Harri Koski

Tuhat ja yksi Arabian kahvikuppia 2

Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa