Käyttäjän saku kuva
saku

Ylläpito,mistä löytyy tieto, että

on A. Brummerin suunnittelema malja? Riihimäen Lasin luettelosta ei löydy, malja on merkitty luetteloon ilman suunnittelijaa (luettelo alempana on v. 1949). Samassa luettelossa on 8 kpl taidelaseja ja niiden perässä on nimikirjaimet AB=Arttu Brummer.
Myöskään Arttu Brummerista kertovassa kirjassa maljaa ei esiinny (kirjassa runsaasti Brummerin suunnittelemia taidelaseja).
Se, että malja esiintyy jonkun Antiikkiliikkeen sivulla myynnissä niillä tiedoilla, ei takaa, että tieto on oikea.

http://www.designlasi.com/fi/content/malja-br...

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän saku kuva
saku

Admin ei siis vastaa esitettyyn kysymykseen?

Käyttäjän Jitte kuva
Jitte

päivitetään tää, jos vaikka vastaus tulisi.

Käyttäjän Puntteli kuva
Puntteli

Moi
Mistä luettelosta on kyse, en moista ole nähnyt, kaikki mallit on käsin piirretty?
Mitä lukee etukannessa tai takalehdellä??

Käyttäjän saku kuva
saku

Moi! Tämä on aito kopio entisen ex-Riih.Lasilaisen arkistoista. Siihen aikaan käytettiin piirrettyjä kuvia luetteloissa, mm. Kaj Franck on ollut Riihimäen Lasissa luettelopiirtäjänä (lähde Kaj Franckin kirja, Muotoilija).

http://i14.photobucket.com/albums/a309/sakari...

Käyttäjän saku kuva
saku

http://www.designlasi.com/fi/content/karahvi-...

http://www.designlasi.com/fi/content/maljakko...

http://www.designlasi.com/fi/content/maljakko-42

Siinä muutama lisää, Eivät ole Nanny Stilliä.

Mihin perustuu näiden sivujen esineiden oikea luotettavuus, riittääkö se, että jokin liike myy omilla sivuillaan näillä tiedoin? Tarkistatteko näitä tietoja jostain?

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Näyt tuoneen esille erään melko epäluotettavan sivuston, Zindelin. Eivätkä nuo pari esiin noussutta ole likimainkaan ainoita.
En minäkään tuota karahvia muista, nähnyt kyllä olen, lieneekö Helenan tekosia?

Käyttäjän TWave kuva
TWave

Muistaakseni tällä sivustolla sakun mainitsema karahvi esitettiin Okkolinin työnä aiemmin...

viestin muokkaus 23.1.
Ko. karahvi esiintyy Nanny Stillin Ilmatar-kirjassa kattauksen yhteydessä, mutta ei tuoteluetteloissa http://takaisin.fi/~viivi/ilmatarsivu10.jpg olisiko siitä päätelty, että on myös Nannyn suunnittelema?

Käyttäjän saku kuva
saku

Voipi olla näinkin, että on päätelty kuvan perusteella. Minulla ollut kaksi samanlaista karahvia ja molemmissa oli Aimo Okkolinin signeeraus. Tunnistettu myös Kristallihiomo Okkolinillä.

Käyttäjän Margot kuva
Margot

Olen samaa mieltä.

Käyttäjän Jitte kuva
Jitte

Kylla rupeaa saamaan asia naurettavia piirteitä. Ylläpito on varmasti lukennut tämän käydyn keskustelun, mutta ei ole kommentoinnut????

Ajattelisin että Admin olisi viimeinen hetki ottaa kantaa asiaan!!
Vaihtoehtona tietenkin on lähettää yksityisviestejä kaikkien osallistuneiden ja lukeneiden puolesta, olisi kiva nähdä saisikö silloin vastausta kysymykseen.

Jitte

Käyttäjän admin kuva
admin

Tervehdys! Valitan myöhäistä vastausta. En monitoroi kaikkia keskusteluja aktiivisesti ajan puutteen vuoksi.

Tuosta vihreästä maljasta sen verran, että kuulemani mukaan Riihimäen lasin tehtaanjohtajan taloudenhoitaja oli saanut lasin lahjaksi työnantajaltaan maininnalla että se on Brummerin suunnittelema. Tarkempaa tietoa siitä ei ole - kuten Brummerin suunnittelemista töistä yleensäkään.

Ymmärrän nyt, että tällä sivustolla on ollut esineiden suhteen hieman mustavalkoinen merkintätapa - esineen suunnittelija joko tiedetään tai sitten ei. Usein huutokaupoissakin käytetään "väitetty"-ilmaisua, joka voisi olla hyvä täälläkin. Ainakin joku voisi saada siitä pontta omalle mielipiteelleen. Merkitsen tuon vihreän maljan sellaiseksi kuten myös muitakin epäselviä esineitä.

Yleensä tarkistan esinetiedot lasitehtaiden hinnastoista tai katalogeista, suunnittelijoiden tuotantoluetteloista tai muista kirjallisista lähteistä. Jos mitään muuta tietoa ei ole saatavilla, luotan jonkun muun määrittelemiin tietoihin - kuten esineen myyjän. Olen tietoinen, että nuo tiedot eivät aina pidä paikkaansa, joten silloinkin käytän harkintaa niiden merkitsemisessä.

Mutta mistä sitten saa todella varmaa tietoa? Usein eivät kirjalähteetkään pidä paikkaansa tai ainakin ne antavat epäselvää tietoa, kuten Franckin erään tunnetun lasisarjan kohdalla, josta on kolmessa eri kirjallisuuslähteessä kolme eri tuotantoajankohtaa. Signeerauksetkin voi aina väärentää.

Tämän vuoksi olisi hienoa, jos virheen tai epäselvän tiedon kohdatessaan ilmoittaisi siitä - kuten Saku fiksusti tekikin.

Tämä keskustelupalsta on hyvä paikka sellaiselle debatille ja lisäksi jokaisen esineen alla on kommenttikenttä, johon voi laittaa viestin, jos tietää jotain muuta kuin mitä sivustolla on väitetty. Nämä kommentit näkevät kaikki ja niiden pohjalta voi myös rakentaa mielipiteensä esineen tietojen aitoudesta. Samoin pienikin annettu vihje voi auttaa etsimisen alkuun - kuten kävi taannoin "Tuhka-Tipun" tapauksessa.

Käyttäjän paspa kuva
paspa

kannattaisiko keskustelupalstalle jopa perustaa oma osio kuvatietokannasta, varmaankaan nämä esineet eivät ole ainoat, joiden tiedoissa saattaisi olla kohentamisen varaa?
yritin brummeriksi väitettyä maljaa hieman tutkia, mutta mistään lähteistä en löytänyt vahvistusta suunnittelijasta.
sakun näytille tuoma luettelo, sisältää runsaasti riihimäen lasin järjestämän suunnittelukilpailun tuotoksia.
kilpailuun osallistuneista tiedetään varmuudella mitali kolmikot sekä muutamia muita henkilöitä, kuinkakohan laaja oli osalistujamäärä?
brummer vei ko. kisassa voiton maljakoillaan..

Käyttäjän saku kuva
saku

Juuri näin, kuten paspa kertoo. Riihimäen Lasi Oy järjesti v. 1949 pohjoismaisen lasin suunnittelukilpailun (lähde kirja Riihimäen Lasi Oy 1910-70). Ja siis kilpailuun osallistui useita pohjoismaisia taitelijoita. (Eivät kaikki suomalaisia).
Useat tämän kuvaston esineet ovat tulleet Riihimäen Lasin mallistoon joksikin aikaa tämän suunnittelukilpailun tuloksena ja ilman mainittua suunnittelijaa.
Elikkä tuo 1930-lukukaan ei pidä paikkansa esineen tiedoissa näillä sivuilla.

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

Olisiko tämä oikeata tietoa
http:www.glasgaleriezindel.nl/home/2

Käyttäjän saku kuva
saku

"Riihimäen lasin tehtaanjohtaja", tällaista virkaa/nimikettä ei ole koskaan ollut Riihimäen Lasi Oy:ssä. Näin kertovat Riihimäen Lasin vanhemmat työntekijät.
Että sadulta vaikuttaa se tarina.

Käyttäjän admin kuva
admin

Hei Saku, täältä löydät lisää aiheesta:
http://www.kansallisbiografia.fi/talousvaikut...

Käyttäjän saku kuva
saku

Heipä hei! Sielläpä se tehtaanjohtaja nimi esiintyy. Puhutaanko tässä kyseisessä maljajutussa siis Mikko Kolehmaisesta?

Käyttäjän admin kuva
admin

Kolehmainen on kyseessä, mutta tuskin Mikko - hän kuoli jo 20-luvulla. Luultavasti Paavo, mutta hän oli kylläkin toimitusjohtaja...

Käyttäjän TWave kuva
TWave

Sattuikohan kukaan Lasipäivillä käydessään kysyä tästä asiasta?
Itse en ehtinyt kyselemään, enkä myöskään siltä myyjältä jolla ko. malja oli myynnissä.

Käyttäjän saku kuva
saku

Myyjä myi Riihimäen Lasin maljaa, eikä myynyt Brummerina, vaikkakin hinta oli aika korkea.

Käyttäjän Desink kuva
Desink

Viimeisimmässä Suomen Bukowskin huutokaupassa myytiin vastaavanlainen malja Arttu Brummerin suunnittelemana. Syyllistyikö huutokauppakamari nyt petokseen väittäessään taide-esinettä Arttu Brummerin suunnittelemaksi ?
Ostaja maksoi kohteesta aika korkean hinnan. Jos myöhemmin osoittautuukin todeksi täällä esitetty väite, voiko Bukowskilta esineen huutanut ostaja palauttaa sen ja saada rahansa takaisin?

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
16 min 22 s sitten Soma sanoi:
Kolme maljakkoa odottaa tunnistusta. 1, Näyttää Okkolinin nimipäivämaljakolta, mutta eipä taida olla. Korkeutta on 33,5. Läpimitta... Lue lisää →
4 tuntia 18 min sitten AKokko sanoi:
Hei! Tunnistaako joku kuvan snapsi?likööri?avec?-lasit? Korkeus 13,5cm ja kuppiosan halkaisija n.4,7cm. Lasit muuten kirkkaita paitsi tuo... Lue lisää →
8 tuntia 30 min sitten Tellu66 sanoi:
Ostin vanhan mökin ja edellinen omistaja jätti jälkeensä paljon irtainta. Tällainen pullo löytyi ehjänä autotallista, ennenkuin vien... Lue lisää →
1 päivä 8 tuntia sitten lasinorsu sanoi:
Kenen suunnittelijan nämä ovat? Kahdessa maljassa on myös kierteitä jolloin valo taittuu niistä eri tavalla, yhdessä ei. Lasi on hyvin... Lue lisää →
1 päivä 10 tuntia sitten Fuel2Fire sanoi:
Olen nyt pähkäillyt tämän maljakon kanssa jo jonkin aikaa ja ajattelin kysyä täältä neuvoa. Olen googlettanut maljakkoa ja löytänyt... Lue lisää →
1 päivä 12 tuntia sitten iltatuuli sanoi:
Korkeus 112mm suuaukko 80mm vetoisuus 45cl Pohjassa kohouma. Lue lisää →
2 päivää 9 tuntia sitten Julius Meriläinen sanoi:
Myydään Kaj Franckin taidelasia pois. Linkit Tori.fi-ilmoituksiin alla. Harso-sarjan maljakko jolla ei ole mallimerkintää (Lähin vastaava... Lue lisää →
2 päivää 9 tuntia sitten Danner sanoi:
Tuli vastaan isosta laatikosta vanhalta tuhka-astian keräijlijältä jossa muut tuhka-astiat saatu tunnistettu. Nämä kolmeen tarvitsen... Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten Anitta Pirinen sanoi:
Hei Anopilta jäi meille Fauna-astioita; vihreä kannu ja 4 lasia. 60-70-luvulta.. Olen huomannut, että kannun painoksi on ilmoitettu... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 tunti 53 min sitten uoleviuolevi sanoi:
Timo Sarpanevan Marcel-laseissa on hiottu/plaanattu/happohimmennetty (?) matta pohja, muistuttaa kuvan lasia. Katso, jos tällä vihjeellä... Lue lisää →
3 tuntia 13 min sitten Soma sanoi:
Tämä vihreä, jota kyselin, ei olekaan maljakko, vaan olutlasi. Käyttö st.Patrickin päivänä. Muuta tietoa en ole vielä saanutkaan. Jokohan... Lue lisää →
18 tuntia 24 min sitten Wisitor02 sanoi:
Oikeanpuoleinen on ruotsalaisen Åseda lasitehtaan maljakko, suunnitellut Bo Borgstrom. https://www.20thcenturyglass.com/store/index.php?... Lue lisää →
1 päivä 2 tuntia sitten iltatuuli sanoi:
Kiitos uoleviuolevi, Jälleen palstalta löytyi nopeasti vastaus. Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten Orimuska sanoi:
Kiitos 👍 Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten Orimuska sanoi:
Juu kiitos 👍 Löysinkin Bukowskin myytyjen arkistoista tämän mallin. Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten uoleviuolevi sanoi:
Tsekkaa Kaj Franck Lilli-lasit jos vaikka koot täsmäisivät, Lilli-laseissa on samanlainen kohouma. Lue lisää →
1 päivä 6 tuntia sitten oci sanoi:
Mallitunnus XT näissä tuhkakupeissa ainakin täsmää eli samaa mallia on. Hintoja ei saanut täällä kysellä mutta muutamia tuhkakuppeja... Lue lisää →

Kirjavinkki

Leppänen, Helena

Muumilaakso Arabiassa

Ehdoton aarre muumien ystäville ja keräilijöille! Uusi opas Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla 1957-2014 tuotetuista muumiesineistä! Tämä tietokirja esittelee Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla tuotetut astiat, aterimet, sakset ja koriste-esineet, jotka Muumilaakson väki on hahmoillaan valloittanut vuosina 1957-2014. Toista yhtä kattavaa opasta ei ole!

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa